Hírek

Pablo 10 éve Állatkertünkben!

2017-06-29

Pablo sok szempontból Állatkertünk egyik legkülönlegesebb lakója. 2007-ben érkezett hozzánk, mint a Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja. 1977-ben született a San Diego-i Állatkertben, idén szeptemberben tehát már 40-edik születésnapját ünnepli. 

Rendkívüli természetével, barátságos viselkedésével és tiszteletet parancsoló megjelenésével hamar a látogatók egyik kedvencévé vált, mára pedig már talán mondhatjuk, hogy a Veszprémi Állatkert legikonikusabb alakja.

Hogy ne érezze magát egyedül, folyamatosan új társakat kap, Rebeka és Naruna, két szélesszájú orrszarvú tehén 2010 óta színesíti Pablo, és a látogatók mindennapjait. 2014 óta Rafiki, a fiatal tenyészbika is nálunk található, valamint Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén is csatlakozott hozzájuk, így jelenleg a Veszprémi Állatkertben található Magyarország legnagyobb, öt fős orrszarvú csapata.

Pablo és társai minden nap láthatóak Magyarország legnagyobb Szavanna kifutóján, melyet hamarosan nyári videósorozatunk keretében is részletesen bemutatunk.