Hírek

Egy újabb csinos orrszarvú hölggyel bővült a Veszprémi Állatkert

2017-06-09

Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén a hollandiai Beekse Bergen szafari parkból került Állatkertünkbe az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében. Az állat az utazást jól viselte, egy speciális, minden komforttal rendelkező konténerben érkezett Veszprémbe.

 

    

 

A több tonnás konténert egy 40 tonnás óriásdaru segítségével emelték le a szállító járműről és helyezték be az orrszarvú ház bejárata elé.

Az állatok összeszoktatása fokozatosan történik majd, ezért Makoubu néhány napig az új orrszarvúházban tölti idejét, hogy minél könnyebben hozzászokjon az itteni környezethez, társaihoz és gondos állatápolóihoz.

A Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja 2007-ben érkezett Pablo személyében, aki a több mint 2 és fél tonnájával Állatkertünk talán legikonikusabb lakója. Pablo 1977-ben született az amerikai San Diego-i Állatkertben, idén ünnepli 40. születésnapját.

2010. tavaszán ékezett hozzá két szélesszájú orrszarvú tehén, Rebeka és Naruna az Észak- Németországi Hodenhagen melletti szafari parkból. Majd 2014. májusában lett Állatkertünk lakója, Rafiki, a fiatal tenyészbika.

 

 

      

 

 

Makoubuval együtt Magyarország legnagyobb 5 főből álló orrszarvú csapata a Veszprémi Állatkertben látható.