Hírek

Őszi kisállatok

2015-11-19

Az elmúlt hetek szokatlanul kellemes őszi, már-már tavaszi időjárása az állatvilágot is megtévesztette a Veszprémi Állatkertben. Az állatkertészek és a látogatók nagy örömére sorban jöttek világra az apróságok több állat kifutójában is.

A Gulya – dombon lévő watusi marha és kameruni törpekecske társas kifutóban születtek először kis állatok, majd egymás után 5 indiai antilop borjú látta meg a napvilágot az Állatkert Fejes-völgyi területén lévő kifutóban.

A watusi Afrikában őshonos háziasított marhaféle, jellegzetes, hatalmas méretű szarvakkal, mely miatt a szarvasmarhák királyának is tartják. A kameruni törpekecske szintén a fekete kontinens háziasított haszonállata, melyet húsáért és tejéért tartanak. Mindkét faj szaporulata leginkább a tavaszi és nyár eleji időszakban jellemző, így különlegesnek számít a késő őszi születés, csakúgy, mint az indiai antilopok esetében. Ez az India területén előforduló patás hosszú évek óta bemutatásra kerül a Veszprémi Állatkertben, mely nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében, akik zoo csemegével etethetik kedvenceiket.

Az új jövevények jó egészségnek örvendenek, vidáman kergetőznek a délutáni napsütésben fajtársaikkal.