Hírek

Látogatói csúcs az Állatkertben

2015-11-06

Az elmúlt évtizedek legmagasabb látogatószámát sikerült elérnie idén a Veszprémi Állatkertnek, szerdán köszöntötték az idei év 300 000. látogatóját.

Az elmúlt évek célzott látogatóbarát fejlesztései, mint a gyermekek számára kialakított külső és belső játszóterek, a természetvédelmet és az zoopedagógiát szolgáló oktatóház és a látogatói infrastruktúra fejlesztése mellett egységes építészeti arculatú, európai szintű modern állatbemutató helyek létesültek. Mindezekhez szorosan kapcsolódik a tudatos, egységes arculatra épülő marketingtevékenység, mely erősíti a Veszprémi Állatkert pozitív imázsát.

E megújulásnak köszönhetően valósulhatott meg a közelmúltban a Veszprémi Állatkert alapítása óta eltelt időszakának legnagyobb fejlesztés-sorozata, melynek keretében elefántok, pingvinek, fókák és gyönyörű színekben pompázó egzotikus madarak is érkezhettek Veszprémbe. A nagyszabású fejlesztések mellett az Állatkert megőrizte természetes környezeti arculatát, melynek hangulata különleges élményt nyújt a látogatóknak.

A korábban 9 és fél hektáron elterülő egy órás programot nyújtó vadaspark immár egy 30 hektárosra bővült, a városban és a régióban egyedi attrakciókat nyújtó tematikus állatparkká fejlődött, mely csaknem egy egész napos kikapcsolódást nyújt a kirándulóknak. Így nem csupán a veszprémiek és a Balaton parton nyaralók kedvelt turisztikai célpontja, hanem távolabbi városokból is szívesen keresik fel egy napos kirándulás keretében az Állatkertet.