Hírek

Életmű-díjat vehetett át Dr Szekér Pál, a Veszprémi Állatkert állatorvosa

2015-11-25

2015. november 21-én az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. szervezésében került sor a Praxismenedzsment Konferencia megrendezésére, melynek helyszíne a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara volt. Minden évben e rangos eseményen adják át a 2010-ben, az Alpha-Vet Kft. által alapított Állatorvosi Díjat, Pályakezdő Állatorvos-díjat, valamint Életmű-díjat, melyet idén a Veszprémi Állatkert állatorvosa, Dr. Szekér Pál vehetett át. A díjakat egy szakmai kuratórium ítéli oda az arra érdemesnek tartott állatorvosoknak, ezzel elismerve hivatásukat, és megbecsülve szakmai munkájukat.

Ebből az alkalomból köszöntötte őt Porga Gyula, Veszprém MJV polgármestere, Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója, valamint állatorvos kollégái és az Állatkert munkatársai.

Dr. Szekér Pál életútja Budapesten kezdődött, ott töltötte gyermekkorát, valamint tanulmányait is a fővárosban végezte. Diplomáját 1969-ben vette át az állatorvosi egyetemen. Első szakmai sikerét az Agárdi Állami Gazdaság szakosított sertéstelepén, a mesterséges termékenyítés gyakorlatában érte el, majd néhány évvel később egy bakonyi község, Csetény és környéke lett sikeres működésének színtere.

1984-ben került a Veszprémi Állatkórházba, ahol a Veszprém megyei állatorvosok nagy többsége megfordult nála, hogy megtanulja a szakma alapvető fogásait. Mindenki, aki ismeri, nagy elismeréssel nyilatkozik róla és tevékenységéről. Nyugdíjazását követően 2006-ban a Veszprémi Állatkert állatorvosa lett, ahol azóta is naponta műveli magas szinten a szakmát. Egy állatorvos számára igazi kihívást jelent állatkertben dolgozni, hiszen a jól ismert fajok mellett különleges, olykor ritkaságnak számító állatok egészségének megőrzéséről kell gondoskodni nap mint nap. Dr. Szekér Pál lelkiismeretesen, nagy szakértelemmel végzi munkáját a Veszprémi Állatkertben.

Idén októberben töltötte hetvenegyedik életévét, és szellemi frissessége, rugalmassága, új ismeretek iránti fogékonysága jelzi azt a potenciált, melyet magában hordozott eddigi élete során. Szakmai hozzáértése és embersége példaértékű az állatorvosi hivatást választók körében.