Hírek

Állatok Világnapja a Veszprémi Állatkertben

2015-10-14

A Veszprémi Állatkert fontosnak tartja, hogy részt vegyen a gyermekek környezettudatos nevelésében, így hagyományaihoz híven idén is megrendezte vetélkedőjét az Állatok Világnapja alkalmából veszprémi általános iskolásoknak 4 különböző korcsoportban. Az idei rendezvény fő témája az Állatkert fajmegőrzési, természetvédelmi tevékenysége, valamint az Állatkert újonnan átadásra került kifutóinak állatai voltak. A természetvédelemhez kapcsolódóan minden csapatnak a korcsoportjához megfelelően 4 feladatban kellett helyt állnia. Célunk, hogy a gyermekek a játékos feladatok megoldásával bővítsék ismereteiket az állatokról, a természetről és a természetvédelemről. Kilenc általános iskolából összesen 27 csapat érkezett október 2-án, hogy összemérjék tudásukat.

Az 1-2. osztályos csapatok közül a legügyesebb a Báthory István Általános Iskolából érkező Pingvinek csapata volt, a 3-4. osztályos korcsoportban a Hriszto Botev Általános Iskolából érkező Állatvédők csapata bizonyult a legjobbnak, az 5-6. osztályos korcsoportban pedig a Szilágyi Keresztény Iskolából érkező Pingvin csapat. Az előző évekhez hasonlóan a legnagyobbak között volt a legszorosabb a verseny, ahol a Gyulaffy László Általános Iskola Tigrisek csapata győzött.

Minden csapat ügyesen vette az akadályokat, és a gyerekek kreativitását mutatják a gondosan, saját kezűleg készített menetlevelek is. A jó eredményeket elért diákok értékes ajándékokban részesülnek. Gratulálunk a szép eredményekhez.