Hírek

Új jövevények a Veszprémi Állatkertben

2019-02-18

A Veszprémi Állatkertben még soha nem látott rózsás kanalasgémek érkeztek. A 2015-ben épült Magyarország legnagyobb, 5000 m2 alapterületű, 14 méter belmagasságú, egyedi kialakítású röpdéje, flamingóknak, skarlát íbiszeknek és több récefajnak is otthont ad. A belső tavakkal, csobogókkal, pihenőhelyekkel kialakított madárröpdében a látogatók kijelölt ösvényekről, közvetlen közelről figyelhetik meg a szabadon mozgó, repkedő vízi és szárazföldi madarakat. A röpdében a Dél-amerikai állatvilág kerül bemutatásra, 10 faj közel 140 egyede látható.

 

A kanalasgémek első pillantásra kissé a flamingóra emlékeztető nagytestű gázlómadarak. A kanalasgém nevét hosszú, kanálszerűen kiszélesedő csőréről kapta.  Az állat a vízben gázolva, furcsa alakú csőrét jobbra-balra mozgatva halássza ki a vízből a táplálékát. Társas életmódot folytatnak, így hamar sikerült beilleszkedniük az Állatkerti csapatba.

 

A Hamburgi Hagenbeck Állatkertnek köszönhetően a rózsás kanalasgémek mellett öt példány chilei flamingó is érkezett a Veszprémi Állatkertbe.