Hírek

Madarak és Fák napja a Veszprémi Állatkertben

2018-05-09

Sok éves hagyomány már, hogy a Madarak és Fák Napja alkalmából a Veszprémi Állatkert vendégül látja a Kozmutza Flóra Speciális Iskola növendékeit. E jeles napon több mint 150-en vettek részt a Madarak és Fák Napja témája köré szerveződő állatkerti napon.

A természet és az élővilág védelmének napja alkalmából a Kozmutza Flóra Iskola diákjait Állatkertünk zoopedagógusa köszöntötte a Gulya-dombi Madárröpdénél. Csizmadia Károly zoopedagógus és segítői gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ismét egy felejthetetlen napot tölthessenek el a Veszprémi Állatkertben. Számos érdekességet tudhattak meg a madárvilágról, miközben megtekintették a Madárröpde színpompás lakóit. A diákok ellátogattak a Böbe Majom Tanodája oktatóházba is, ahol rengeteg érdekesség hangzott el az év madaráról, a vándorsólyomról. A gyerekek délután megnézték a borjúfókák látványetetését, melyet egész nap nagy izgalommal vártak.

 

Az állatkertek egyik legfontosabb feladata közé tartozik a környezeti oktatás és nevelés A természetismereti oktató-nevelő munka a Veszprémi Állatkertben többévtizedes múltra tekint vissza.