Hírek

Megnyílt a Veszprémi Állatkert Dinó Parkja

2016-05-19

Ünnepélyes keretek között átadásra került Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása a Veszprémi Állatkertben. Brányi Mária alpolgármester asszony köszöntőjében elmondta, hogy az itt látható dinoszauruszok egy időben éltek az 1899-ben Veszprémben talált kavicsfogú álteknőssel, mely hazánk egyik leghíresebb ősmaradványa. A Dinó Parkban kiállított szobrok a mezozoikum élővilágát hivatottak bemutatni, a dinoszauruszokról a kihelyezett ismertető táblák segítségével tudhatunk meg hasznos információkat. A projekt célja az ismeretterjesztésen túl egy olyan élmény-foglalkoztató kialakítása volt, ahol a gyermekek bepillantást nyerhetnek az őslénykutatók munkájába.

A megnyitón négy veszprémi iskola diákjait láttuk vendégül, akik a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából, a Cholnoky Jenő Általános Iskolából, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolából, valamint a Kozmutza Flóra Speciális Iskolából érkeztek Állatkertünkbe. A szalag átvágását követően Csizmadia Károly zoopedagógus vezetésével járták be vendégeink a 2 hektáros területet, akik elsőként csodálhatták meg az életnagyságú szobrokat. A séta végén a gyermekek „lerántották a leplet” az egyik legnépszerűbb őslényről, a T. Rex-ről, majd birtokba vehették a foglalkoztató sátrakat.

Az egyik sátorban a hozzánk érkező gyermekek színezhetnek és dinókat festhetnek, a másik sátorban gipszből véshetnek ki dinó csontvázat, míg a harmadik sátorban egy mini ásatást alakítottunk ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak. A kalandvágyó gyerkőcöknek lehetőségük van dinoszaurusz háton lovagolni, és egy különleges emlékfotó erejéig látogatóink még egy T. rex szájába is bemászhatnak.

A dinó park bejárata az Állatkert Gulya-dombi részén található, az Állatsimogatót elhagyva a Csimpánzvilág mellől közelíthető meg.