Hírek

Dinó költözött a Lovassyba

2016-11-10

Október második hetében a Lovassy László Gimnázium a kampánytól volt hangos, hiszen a diáknap keretén belül idén is megrendezték az úgynevezett párthetet, amikor is diákigazgatót választhattak a tanulók. Ilyenkor a jelölt csapatai igyekeznek a diákságnak és a tanároknak is tetsző, érdekes programokat szervezni. Az ALIBI csapat pártnapján mindenki legnagyobb meglepetésére a Veszprémi Állatkert Dinó Parkjának egyik lakója, egy fiatal Allosaurus fogadta az érkezőket.

A nap folyamán a diákok több meglepetéssel is készültek, így próbálták megnyerni maguknak a választókat. Az egyik szünetre tartogatták a „sztárvendéget”, az állatkert királypitonját. A gondozó érdekes információkkal látta el a érdeklődőket és a legbátrabbak, legyőzve félelmüket megsimogathatták az állatot, ezzel cáfolva a tévhitet a kígyó bőrének tapintásával kapcsolatban.

Bár a választást a másik csapat nyerte, de abban biztosak lehetnek, hogy a Veszprémi Állatkerttel együttműködve sikerült egy felejthetetlen napot szerezniük mindenki számára. Ennek nagy örömére adománygyűjtésbe kezdtek és ünnepélyes keretek között fogadták örökbe a rendezvényen is résztvevő királypitont.