Hírek

Állatok Világnapja vetélkedő eredményhirdetés

2016-10-20

A Veszprémi Állatkert fontosnak tartja, hogy részt vegyen a gyermekek környezettudatos nevelésében, így hagyományaihoz híven idén is megrendezte vetélkedőjét az Állatok Világnapja alkalmából veszprémi általános iskolásoknak 4 különböző korcsoportban. Az idei rendezvény fő témája az Állatkert fajmegőrzési, természetvédelmi tevékenysége, valamint az Állatkert újonnan átadásra került kifutóinak állatai voltak. A természetvédelemhez kapcsolódóan minden csapatnak a korcsoportjához megfelelően 4 feladatban kellett helyt állnia. Célunk az volt, hogy a gyermekek a játékos feladatok megoldásával bővítsék ismereteiket az állatokról.

Az 1-2. osztályos csapatok közül a legügyesebb a Kossuth Lajos Általános Iskolából érkező Az 5 kiskutya csapata volt, a 3-4. osztályos korcsoportban a Simonyi Zsigmond Általános Iskolából érkező Zoo-Barátok csapata bizonyult a legjobbnak, az 5-6. osztályos korcsoportban pedig a Cholnoky Jenő Általános Iskolából érkező Habozook csapat. A legnagyobbak között volt a legszorosabb a verseny, ahol a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola Leok csapata győzött.

Minden csapat ügyesen vette az akadályokat és a gyerekek kreativitását mutatják a gondosan saját kezűleg készített menetlevelek is. A jó eredményeket elért diákok értékes ajándékokban részesülnek. Gratulálunk a szép eredményekhez.