Hírek

Állatok Világnapja a Veszprémi Állatkertben

2016-10-07

A hagyományokhoz híven idén is vetélkedőre invitáltuk a veszprémi és Veszprém környéki általános iskolás diákokat, akik az Állatok Világnapja alkalmából 2016. október 7-én egy kellemes délutánt tölthettek el a Veszprémi Állatkertben. Ez alkalommal 10 általános iskolából 165 diák érkezett, hogy összemérje tudását és a játékos feladatokon keresztül új ismeretet szerezzen az állatokról, a természetről és a természetvédelemről.

   

A gyerkőcök összesen 4 korcsoportban öt-öt fős csapatokat alkottak, és szebbnél szebb menetlevelekkel indultak útnak az Állatkertben, hogy állomásról állomásra teljesítsék a rájuk váró érdekes feladatokat. A fiatalok összemérhették tudásukat többek között rejtvényfejtésben, képfelismerésben, vagy éppen „állatleltár” készítésében, melyekhez a legfontosabb információkat az Állatkertben kihelyezett állatismertető táblákról szerezhették meg.

   

A rendezvény célja a figyelem felhívása arra, hogy az állatok védelme rendkívül fontos feladatunk, hiszen ezáltal tudjuk megőrizni a természet sokszínűségét.