Hírek

Tigrislányok érkeztek

2010-01-30

Talán nem is fogadhattuk volna stílusosabban az érkező szibériai tigris nőstényeket, mint ezzel mai intenzív havazással, a mindent ellepő hótakaróval.

Észak-Németországból érkezett a két nőstény állat, több mint 1200 km-t tettek meg Veszprémig. Az útviszonyok Németországban és Ausztriában sem voltak kedvezőbbek a hazainál, de az állatoknak nem okozott problémát a hideg, hiszen faji adottságaiknak köszönhetően ennél zordabb időjárási viszonyokat is könnyen elviselnek.

A nőstények még fiatalok, pár hónapja töltötték be 1. életévüket. Érkezésük után el is foglalhatták új otthonukat, az Állatkert 2005-ben átadott tigrisházában, ahol gondozóik finom húsfélékkel fogadták őket.

Tavaly év végén ismerkedhettek meg a látogatók Szásával, a kistigrissel, aki azzal a céllal érkezett Állatkertünkbe, hogy egy majdani tenyészcsapat dísze lehessen. Ma megérkeztek a csapat nőstény tagjai is; akik igaz majd' egy évvel idősebbek Szásánál, de tigrisléptékkel mérve ez nem nagy korkülönbség. Most elkezdődik a tigrisek beszoktatása új helyükre, ám néhány hét múlva a látogatók is megcsodálhatják ezeket a fokozottan védett állatokat külső kifutójukban. Szása egyenlőre még a Csimpánzvilág üvegfalai mögött tekinthető meg, de rövidesen ő is csatlakozik a lányokhoz a tigrisházban.

Az RTL KLUB riportját ITT tekinthetik meg!