Hírek

Megnyitott a Kölyök-dzsungel játszóház és terrárium

2010-03-04

Mától látogatható Állatkertünk legújabb létesítménye, a Kölyök-dzsungel, mely az év minden napján állatkerti belépővel, látogatási időben az időjárás viszontagságaitól függetlenül látogatható. A projekt a 3. eleme az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Közép-Dunántúli Regionális Operatív Programja keretében valósuló 5 projektelemből álló fejlesztésnek.

A Kölyök – dzsungel játszóház és terrárium egy 300 négyezetméteren elterülő különlegesség, mely biztosan a lurkók és a kisgyermekes családok kedvence lesz. Az egyedileg tervezett és elkészített játszótér nem csak színei és formavilága miatt ragadja magával a látogatót, hanem különleges témájú, az állatokhoz, állatkerthez kötődő játékelemeivel is. Ki ne mászna be szívesen egy állatszállító ládába, vagy bukdácsolna végig a lajhárúton? Közben megpihenhet a papagájklubban, ahonnan egy nagy, fedett csúszdán lecsúszhat, vagy akár a falon vissza is mászhat oda.

A játszóteret terráriumok, kifutók szegélyezik, hiszen az elmúlt években mellőzött hüllők itt lesznek ismét láthatóak. Üvegfalon keresztül figyelhetőek meg a hatalmas méretű albínó tigrispitonok, a szemeiket szemhéj híján a nyelvükkel tisztító madagaszkári nappali gekkók, és a hangulatuktól függően mindig más színű jemeni sisakos kaméleonok is. De itt kapnak helyet a látogatók nagy kedvencei, a játékos ázsiai törpevidrák is és még több más különleges állatfaj, mint például a szakállas agáma, honduraszi királysikló, aligátorteknős és lajhár is. Mindösszesen 10 faj 35 egyede tekinthető meg itt.