Hírek

Megnyílt az Afrika ház

2010-09-23

Átadásra került és péntektől látogatható a Veszprémi Állatkert legújabb fejlesztése, az Afrika ház. A projekt a 4. eleme az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Közép-Dunántúli Regionális Operatív Programja keretében valósuló 5 projektelemből álló fejlesztésnek. Az új létesítményt Dr Navracsics Tibor miniszterelnök – helyettes, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Várom alpolgármestere, Cser-Palkovics András a Közép-Dunántúli Regionális fejlesztési Tanácsa elnöke , Lehrner Lóránt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség integrációs elnökhelyettese, Temesvári Balázs, a Közép – Dunántúli regionális fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Török László a veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

A zsiráfok a legkedveltebb állatkerti állatok közé tartoznak, és most Állatkertünk 52 éves fennállása óta először lesznek láthatóak Veszprémben. A most bemutatásra kerülő 4 zsiráf dán és német állatkertekből érkezett Veszprémbe. Beszoktatásuk után jó időben a közel 1 ha nagyságú Afrikaszavanna kifutón a gnúkkal, a zebrákkal és az orrszarvú családdal együtt lesznek láthatóak.

A múlt évben a Veszprémi Állatkert területe 14 ha-ral bővült, ahol az előző projektek sikereit látva az eredeti tervektől, és a pályázatban vállaltaktól eltérően új arculattal és jelentősen bővülő műszaki tartalommal valósult meg az Afrika ház. A projekt egy télen – nyáron látogatható, zsiráfok tartására és bemutatására alkalmas 640 m2-es komplexum 110 m2-es fűthető látogatói térrel, mely megfelel a legmagasabb turisztikai és állatkertészeti elvárásoknak.