Hírek

Interaktív játékok a szelektív hulladékgyűjtésről

2010-09-24

Állatkertünk és a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. ez év szeptemberében rendezte be a Böbe majom tanodájában azt a kiállítást, amelynek célja, hogy a látogatók megismerkedjenek a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással.

Ezt a kiállítást egészíti ki az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szeptember 25-én, szombaton Állatkertünkbe érkező road show-ja, ahol a kiállításon látottakat játék során lehet a gyakorlatban is kamatoztatni:

a Tudás kerekén az anyagok körforgásával ismerkedhetnek meg a gyerekek a „sajtfalak” a tudás mellett az ügyességet is próbára teszik a Hulladékhorgászat során kiderül, hogy ki, mennyire tudja, hogy melyik hulladék a gyűjtősziget melyik konténerébe való a Rend(m)ező pedig megtanítja a résztvevőket arra, hogy összefogással és együttműködéssel képesek vagyunk egy tiszta és szép környezetben élni.

A rendezvény helyszíne a Kölyökdzsungel játszóház és terrárium kiállítóterme

Azok a családok, akik részt vesznek a road show-n az ÖKO-Pannon oktatási programjának kiadványait: mesekönyvet, kifestőt, matricás feladatlapot vagy képregényt kapnak ajándékba.