Hírek

Bíborka, az árva kiskenguru

2010-06-07

Az Állatkertekben előfordul, hogy egy állat nem tudja nevelni kicsinyét, így az állatgondozók vállalják fel a nehéz, ám annál szebb feladatot, hogy pótszülői legyenek egy – egy csöppségnek. Ki ne emlékezne Alfrédra, a kis huszármajomra, Bogyóra, a törpevidrára vagy a közelmúltban Szására a kis szibériai kistigrisre, akiket mind – mind pótszülők neveltek fel.

Állatkertünk legifjabb benett kenguruja, Bíborka sem fajtársai között élt, hanem az egyik állatgondozónk vette magához április elején. Az eleinte félénk kis, akkor 5 hónapos és 1,3 kg súlyú kölyök egy puha, meleg, a mamája erszényére emlékeztető zsebben kuksolt, és szinte nem is lehetett egyedül hagyni. Az apróságot egy – másfél óránként kellett etetni egy kecsketejjel teli fecskendőre húzott kis cumi segítségével. Ma már Bíborka csaknem 5 kg súlyú és szilárd táplálékot, pl répát is szívesen fogyaszt.

A kiskenguru csapatba való visszaszoktatása már elkezdődött, néhány héten belül látható lesz az indiai antilopok melletti kengurukifutóban.